Usein kysytyt kysymykset

Tänne kerätään usein kysyttyjä kysymyksiä, ja niihin vastauksia.

Q: Kuinka osallistumisoikeus SM-kisoihin määritellään, kuka sen tekee?
A: Suomen Palveluskoiraliiton hallitus asettaa osallistumisvaatimukset ja valintakriteerit. Lisätietoja löydät Osallistumisoikeus -sivulta.

Q: Minulla on TamSKin lahjakortti, joka oikeuttaa osallistumaan yhteen TamSKin järjestämään rally-tokokilpailuun veloituksetta.
Voiko sen käyttää rally-tokon SM-kilpailun maksuna?
A: Lahjakortit eivät kelpaa maksuksi suomenmestaruuskilpailuun.

Q: Osallistun joukkueeseen, joukkueenjohtaja ilmoittaa minut muiden mukana osallistujaksi.
Jos kuitenkin käy niin, että joukkue ei pääse osallistumaan (karsintapisterajat eivät täyty) niin säilyykö ilmoittautumiseni kuitenkin yksilökisoihin (MES)?
A: Ilmoittautumislomakkeeseen (julkaistaan myöhemmin) tulee kysymys, jossa kysytään haluaako kilpailija osallistua MES-pistekarsintaan jos joukkueen pisteet eivät riitä mukaan pääsyyn.

Q: Osallistun joukkueeseen, ilmoittaudunko erikseen yksilökarsintaan?
A: Älä ilmoittaudu erikseen yksilökarsintaan, vaan pyydä joukkueenjohtajaa rastittamaan kohdaltasi joukkuelomakkeesta rasti ”Haluan osallistua yksilökarsintaan mikäli joukkueen pisteet eivät riitä mukaanpääsyyn”.

Q: Ilmoittauduin jo yksilökarsintaan, mutta saimmekin vielä paikan yhteen kisaan, toimitanko uuden kisakirjakopion?
A: Toimita uusi kisakirjakopio viimeistään 16.7.2018 sähköpostilla osoitteeseen rtsm2018@gmail.com

Q: Täytin ilmoittautumislomakkeen, mutta en saanut perille menosta kuittausta, mistä tiedän menikö ilmoittautuminen perille?
A: Kaikki ilmoittautumiset kuitataan vastaanotetuiksi, ei välttämättä samana päivänä, mutta kuitataan kuitenkin. Jos huolestuttaa, voit kysäistä asiasta sähköpostilla osoitteesta rtsm2018@gmail.com.

Q: Minut on merkitty osallistumaan aamun toiseen eläinlääkärintarkastusryhmään, rataantutustumiseni on kuitenkin vasta myöhemmin. Voinko tulla myöhempään eläinlääkärintarkastusryhmään?
A: Eläinlääkärintarkastusaikataulu on joustava, jos on hyvä syy. (Kuten toinen koira samaan aikaan rataantutustumisessa. Tule tällöin molempien koirien kanssa aikaisempaan tarkastusryhmään.) Ryhmät on suunniteltu niin, että jokainen ehtii käydä tarkastuksessa ennen rataantutustumista, koska muuten koira ei saa kilpailla. Kilpailussa on 207 koiraa, joten tarkastuksessa on varmasti ruuhkaa ja jonoa. Jos kaikki tulevat tarkastukseen vasta vähän ennen omaa rataantutustumistaan, iso osa koiria joutuu jäämään pois kilpailusta, koska kaikki eivät millään ehdi tarkastukseen.